Belangrijke Informatie Auw Wieverbal 2024

Walramplein en Grote Straat

Nieuw dit jaar is dat u zowel voor de Grote Straat als voor het Walramplein één entreeticket nodig hebt. Vanaf 19.00u, als de Grote Straat geheel vrij is van
mensen die er in de middag hebben verbleven, kunt u met uw entreeticket terecht bij de ingang van beide locaties.
Let op! Voor de Grote Straat geldt dat we maar een beperkt aantal mensen kunnen toelaten. Pas als mensen de Grote Straat weer hebben verlaten is het mogelijk weer een aantal mensen toe te laten.

Openbaar vervoer

Vanwege de drukte adviseren wij u dringend om met openbaar vervoer naar Valkenburg te komen. Vanaf het treinstation staat duidelijk aangegeven welke richting u moet lopen om op de Grote straat of het Walramplein uit te komen.
U kunt uw reis gemakkelijk plannen via de website www.ov9292.nl

Auto

Indien u met de auto naar Valkenburg komt is het belangrijk om te weten dat er een zogenaamde “Kiss & Ride” zal worden ingericht op het Berkelplein. Dit zal met borden en parkeerwachters duidelijk worden als u met de auto Valkenburg in komt rijden. Wilt u de auto ergens parkeren? Maak dan gebruik van een van de vele (betaalde) parkeerplekken in valkenburg. 

TAXI standplaatsen bevinden zich bij de rolschaatsbaan aan de Burgemeester Henssingel.

Toiletten

In de Grote Straat kunt u gebruik maken van de reguliere toilet voorzieningen in de geopende horeca zaken. In de Grote Straat, Guascostraat en op de Bogaardlaan zullen extra toilet voorzieningen worden bijgeplaatst. Op het Walramplein zullen door de organisatie voldoende toiletten worden neergezet, die ook schoongehouden zullen worden door de organisatie. 

Het tarief voor een toiletbezoek ligt hier op € 2,00 voor de gehele avond.

Consumptiemunten

Op het Walramplein kunt u uitsluitend betalen met consumptie munten. De consumptiemunten kunt u kopen bij de muntautomaten die u op het plein zult vinden. U kunt hier alleen met PIN betalen. Er zijn slechts 2 kassa’s waar u contant kunt betalen. Bij de contant kassa’s zijn munten alleen in hoeveelheden van 3 stuks te koop. Gekochte munten worden niet retour genomen.
In de Grote Straat kunt u NIET met de consumptiemunten betalen. Hier gelden de betaalmogelijkheden die per horeca locatie worden aangegeven.

Recycle munt

Zowel in de Grote Straat als op het Walramplein ontvangt u bij de entree eenmalig een GRATIS groene reclycle munt. Tegen inlevering van deze munt krijgt u bij u eerste bestelling een plastic beker waar de drank in geschonken wordt. Vervolgens levert u deze beker weer in als u een nieuw drankje besteld.

INDIEN U AAN DE BAR WILT BESTELLEN EN HEBT GEEN MUNT OF LEGE BEKER OM IN TE LEVEREN, BETAALD U EEN HALVE CONSUMPTIEMUNT VOOR EEN NIEUWE BEKER.

De lege beker kunt u zowel in de Grote Straat als op het Walramplein omruilen voor een nieuwe beker

NIX 18

Uiteraard hanteren wij op dit evenement het NIX 18 beleid. Jongeren waarvan getwijfeld wordt over hun leeftijd kunnen, op vertoon van een geldig legitimatie bewijs, een polsbandje krijgen bij de kerk in de Grote Straat maar ook op het Walramplein. Alcohol zal alleen verstrekt worden aan personen van  18 jaar of ouder.

Sluitingstijden

Op zowel het Walramplein als in de rest van het centrum zal om 01.00u de muziek uitgaan. Na 01.30u zal er nergens meer drank geschonken worden.